Nieuwsbericht:

Vakmanschap Zonnestroom komt op stoom!

Sinds de zomer hebben inmiddels 80 mensen hun Bewijs van Vakmanschap behaald. Judith van Heeswijk (Techniek Nederland): ‘Dat toont niet alleen aan dat ze volgens de geldende kwaliteits- en veiligheidseisen kunnen werken, het maakt ook gewoonweg trots.’

Waarom Bewijs van Vakmanschap?
Je ontkomt niet aan de veranderingen binnen de wereld van pv-installateurs. Installateurs en monteurs volgen met regelmaat een meerdaagse cursus om hun kennis en vaardigheden bij te spijkeren en zo up-to-date te blijven.

Het succesverhaal
Vakmanschap Zonnestroom is een initiatief van Techniek Nederland, Wij Techniek en vertegenwoordigers uit de branche. Het systeem biedt meer vrijheid dan wanneer je de schoolbanken weer in gaat. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons verhaal dat beschreven staat in het Solar Magazine van december 2021. Een indrukwekkend artikel dat zeker de moeite waard is om te lezen.

Hoe behaal ik of mijn medewerkers het Bewijs van Vakmanschap?
Op de website vind je naast globale informatie over het proces ook goed inzicht in de beschikbare profielen en examenonderdelen. Zo kan een monteur of installateur die bijvoorbeeld al jaren aan ervaring heeft opgebouwd in de zonne-energie en de ontwikkelingen en normen in de techniek goed volgt, constateren dat kennis bijspijkeren niet nodig is en kan hij of zij direct examen doen.

Na het behalen van je Bewijs van Vakmanschap word je automatisch in het Centraal Register Techniek opgenomen. Dat is gekoppeld aan een app met het Vakpaspoort Techniek. Zo kun je altijd laten zien dat je volgens de eisen van InstallQ kunt werken en vakbekwaam bent. Iets om trots op te zijn!

Andere

Berichten