Nieuwsbericht:

Wettelijk verplicht: Per 1 januari 2023 moeten (gas)verbrandingsinstallatiebedrijven in het bezit zijn van het BRL 6000-25 certificaat.

De wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is op 1 oktober 2020 ingegaan. Vanaf 1 januari 2023 wordt hier strenger op gehandhaafd en is het volgens de Gasketelwet verplicht dat bedrijven in het bezit zijn van een officieel geaccrediteerd BRL 6000-25 certificaat. Hier komt een bedrijf pas voor in aanmerking wanneer alle werkzame installatiemonteurs beschikken over het Bewijs van Vakmanschap CO.

De certificeringsregeling

Vanaf 1 januari 2023 mogen alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties uitvoeren. Dat betekent dat alle installatiemonteurs in Nederland hun Vakmanschap moeten aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen. De theorietoets en het praktijkexamen dienen gevolgd te worden via Vakmanschap CO. Hebben je medewerkers deze niet afgelegd of behaald? Dan is de certificeringsregeling niet van toepassing op jouw bedrijf en mogen jij of je medewerkers geen werkzaamheden meer uitvoeren.

Tijdsdruk

Wachten is geen optie meer. De beschikbare capaciteit van praktijkexamenlocaties en certificerende instellingen, in combinatie met de omvang van het aantal installatiemonteurs en bedrijven, voert extra druk op. Verkijk je niet op hoeveel medewerkers hun Bewijs van Vakmanschap moeten behalen en hoeveel bedrijven zich nog moeten laten certificeren.

Val jij daar ook onder en wil jij je werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren? Kies hier het juiste profiel en meld jezelf of je medewerkers direct aan om op tijd een Bewijs van Vakmanschap te behalen.

Vakmanschap CO

Andere

Berichten