Nieuws en uitgelicht

Steeds meer mensen investeren in zonnestroominstallaties

27 oktober 2022

Veel mensen kiezen voor energievoorziening uit zonnestroom. Genoeg werk dus voor de installatiebedrijven. Om volgens de geldende kwaliteits- en veiligheidseisen te werken, is het als installateur belangrijk om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden en waar nodig bij te spijkeren. Bekroning van deze inspanning kan met het Vakbekwaamheidsprogramma van Vakmanschap Zonnestroom!

Zonnestroominstallaties in opmars

De grotere vraag naar zonnestroominstallaties vergt vakbekwame installateurs. Installateurs volgen met regelmaat een meerdaagse cursus om up-to-date te blijven. Vakmanschap Zonnestroom is een initiatief van Techniek Nederland, Wij Techniek en vertegenwoordigers uit de branche. Het Vakbekwaamheidsprogramma is beschikbaar voor ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren en inspecteren van zonnestroominstallaties. Na het succesvol afronden het programma ontvang je het Bewijs van Vakmanschap. Dit bewijs wordt geregistreerd in je persoonlijke Vakpaspoort. Zo kun je altijd laten zien dat je Vakbekwaam bent.

Hoe behaal ik of mijn medewerkers het Bewijs van Vakmanschap?

Op de website van Vakmanschap Zonnestroom vind je naast globale informatie over het proces ook goed inzicht in de beschikbare profielen en examenonderdelen. Zo kan een monteur of installateur die bijvoorbeeld al jaren aan ervaring heeft opgebouwd en op de hoogte is van actualiteiten, constateren dat kennis bijspijkeren niet nodig is en kan hij of zij direct examen doen. Wacht niet langer en meld je nu aan!

Wist je dat Vakmanschap Zonnestroom ook een zelftest heeft die je vrijblijvend en kosteloos kunt maken? Lees hier meer daarover!

Nieuws en updates

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

Voornaam(verplicht)

Meer artikelen

Volgens de Gasketelwet zijn bedrijven per 1 januari 2023 verplicht een officieel geaccrediteerd BRL 6000-25 of Kiwa BRL K25000 certificaat ...

Wist je dat er specifieke normen zijn gesteld aan het geluid van een buiteninstallatie? Sinds april 2021 gelden er geluidseisen ...