Nieuwsbericht:

Vakbekwaamheidsprogramma Warmtepomp

Vanaf mei 2022 is het mogelijk om een Vakbekwaamheidsprogramma voor Warmtepomp te volgen. Het is belangrijk om installaties volgens de norm goed en veilig te presteren.

Waarom een Vakbekwaamheidsprogramma?
Om goed en veilig te blijven presteren, is het cruciaal dat de installateurs kunnen adviseren, ontwerpen, warmtepomp plaatsen, monteren inregelen, de installaties onderhouden en inspecteren. Als installateur moet je hiervoor je vakbekwaamheid kunnen aantonen. Wanneer je voldoet aan de eisen van vakbekwaamheid, geregistreerd Vakmanschap in het CRT hebt én in het bezit bent van een Vakpaspoort, kun je een erkenning aanvragen voor erkend installatiebedrijf warmtepomp.

Het proces
Voor iedereen die werkzaamheden verricht met betrekking tot afleversets of warmtemeters dient Vakmanschap te kunnen aantonen. Om het Vakbekwaamheidsprogramma te volgen, schrijf je je als eerst in voor de zelftest waarbij je het profiel kiest dat aansluit bij je werkzaamheden:

  • monteur warmtepomp (VP – vakbekwaam persoon);
  • eerste monteur warmtepomp (VP – vakbekwaam persoon);
  • eerste monteur warmtepomp service en onderhoud (VP – vakbekwaam persoon);
  • werkverantwoordelijke warmtepomp.

Na je inschrijving maak je de zelftest en kun je aanmelden voor de Vakmanschapsroute. Deze bestaat uit een theorietoets en praktijkexamen die beide succesvol afgerond moeten zijn om Bewijs van Vakmanschap te kunnen ontvangen.

Wil jij ook je Vakbekwaamheid voor Warmtepomp kunnen tonen? Meld je nu aan op de website!

Installateur Warmtepomp

Andere

Berichten